Dagboek

Dagboek

Rakwiweekend

17-18-19/11/2017

Op vrijdag 17 november was het zover: we vertrokken op ons langverwachte Rakwi-weekend richting Zelzate! Vrijdagavond om 19 uur werden de leden verwacht op de Chiro. Toen iedereen er was, konden de auto’s verdeeld worden en konden we eindelijk vertrekken richting Zelzate om volledig los te gaan in het thema LOS MARGINALOS.

Toen we aankwamen in de lokalen van chiro Samjolé begonnen we met onze bedjes te installeren. Nadat iedereen naast een vriendje of vriendinnetje lag was het tijd om ons weekend van start te laten gaan! We begonnen de vrijdagavond met enkele korte spelletjes zoals paard en ruiter en tik tak BOEM. Nadat iedereen zijn nodige energie had kwijt gespeeld was het tijd om te gaan slapen. We lazen nog een klein verhaaltje voor en dan was het tijd om de ogen te sluiten.

Chirocafé

10/11/2017

Op 10 november was er weer een spetterende editie van het Chirocafé. Het Chirocafé is een samenkomst van leiding, aspiranten en oud-leiding van Chiro Waarschoot. Een werkgroepje binnen de oud-leiding organiseert dit een tweetal keer per jaar om elkaar nog wat dichter bij elkaar te brengen.

Dit jaar was het thema leger. Het speelclublokaal werd helemaal omgetoverd in dit thema. Van iedereen die een bezoekje bracht, werd dan ook verwacht dat ze hun beste legeroutfit aanhadden.

Megaspeldag 12+

5/11/2017

Op zondag 5 november 2017 vond dit jaar de Megaspeldag plaats voor tito’s, keti’s en aspi’s. Megaspeldag wordt georganiseerd door het gewest en heette vroeger afdelingsdag. Op deze dag komen alle chiro’s van Gewest Houtland samen en spelen ze daar superleuke spelletjes.

Om Megaspeldag in te zetten hadden de oudste groepen wat vroeger afgesproken op de chiro om daarna gezamenlijk met de fiets naar Chiro Ommekeer in Eeklo te rijden. De rit naar daar verliep vlot en af en toe werd er een liedje gezongen. Bij de aankomst werd eerst iedereen ingeschreven en het aantal leden werd geteld. Als iedereen was ingeschreven kreeg een aantal leiding een spons met verf. Met deze sponzen moest de leiding de groepen ongeveer gelijk verdelen, er waren vier groepen in totaal: groen, oranje, blauw en rood.

Jus d'Orange: Hawaï edition

4/11/2017

Zaterdag 4 november was het weer zover: onze aspiranten gaven hun alom bekende fuif “Jus d’Orange”. Dit met het oog op het spijzen van onze kas en ook wel om al eens te kijken uit welk hout onze aspiranten gesneden zijn. Deze kas gebruiken we om leuke activiteiten te doen zoals een reis op het einde van het chirojaar of om oranje accesoires/kledingstukken aan te schaffen. Dit alles is dus om van de aspirantengroep een vriendengroep vol gemotiveerde jongeren te maken!

Aan het organiseren van een fuif gaat heel wat voorbereidend werk vooraf. Zo moesten we als eerste op zoek naar een fuifzaal. Nu de geliefde fuifzaal “Den Artevelde” al enkele jaren plat ligt en de lijst van geschikte loodsen hier in Waarschoot onbestaande is, was dit dus een hele opgave. Na lang zoeken konden de aspiranten dan toch terecht bij zaal Albo in de Sparrenstraat. Deze zaal is nog steeds bekend van Deluxe, de vroeger bekende KLJ-fuif op oudejaarsavond en leek ons dus geschikt om dit jaar opnieuw een knaleditie van Jus d’Orange in te organiseren.

Truffelverkoop

28-29/10/2017

Het weekend van 28-29 oktober was het weer zover. Het weekend waar vele mensen naar uitkeken. Namelijk ons gekend TRUFFELWEEKEND!

Op vrijdagavond kwam de leiding nog even samen om alle voorbereidingen op z’n einde te brengen. Zo werden de kleine doosjes nog gemaakt en werden de stickers op de dozen gekleefd. Ook werden er VIJF GOLDEN TICKETS  in de kleine doosjes gestoken. Vind je dit ticket in jouw doosje? Dan mag je gratis naar ons Smulfestijn!!!!