Dagboek

Dagboek

La Nuit Blanche

24/02/2018

La Nuit Blache A.K.A. de fuive van ‘t jaar ging dit jaar zoals de traditie het voorschrijft weer door eind februari. Voor het derde jaar op rij hadden we een locatiewissel. Deze keer was ‘the place to be’ Zaal Albo.

Vrijdag begonnen we met de opzet. Een grote zaal staat gelijk aan veel opzetwerk, maar dit hield ons niet tegen om er voor 100% voor te gaan. Na enkele uren doorwerken, konden we naar huis om nog een beetje uit te rusten voor de grote dag.

Leefweek

18-23/02/2018

18 februari was het eindelijk weer zover, na een geslaagde chirozondag zou de leidingsploeg, zoals elk jaar, opnieuw een weekje op de chiro vertoeven. De voornaamste reden voor zo’n leefweek is om de sfeer binnen de leidingsploeg optimaal te houden. Er staat dus heel wat ontspanning op het programma, maar natuurlijk moet er ook elke dag naar school of werk gegaan worden, eten gemaakt worden,…

Zondagavond, onmiddellijk na de Chiro, ging een deel van de leidingsploeg nog eens snel naar huis om nog enkele spullen te halen of om zich nog eens te wassen na goed geravot te hebben met de kindjes. Eens iedereen terug aanwezig was, werd alles in gereedheid gebracht om optimaal te kunnen genieten van onze leefweek. De organisatoren van deze week, werkgroepje Sport & Vermaak, hadden voor deze eerste avond ook al een stevige activiteit voor ons in petto. Zo hadden ze Lasergeweren gehuurd waardoor we ons plein voor een avond konden omtoveren in een waar slagveld. Verschillende spelletjes werden gespeeld en de leefweek leek nu al onvergetelijk te gaan worden.

Speelclubweekend

9-11/02/2018

Vragen jullie je ook soms af hoe het er zo aan toeging in het oude Egypte? Wel vanaf nu zullen de Speelclubbers jullie dat allemaal perfect kunnen uitleggen.

Vrijdag 9 februari trokken de Speelclubbers van Chiro Waarschoot naar Ertvelde voor een tropisch, Egyptisch weekend te beleven samen met hun leiding. Na aankomst, de vrijdagavond, werden alle bedjes opgezet en slaapzakjes uitgelegd. Hierna kreeg de Speelclub een kleine introductie tot het oude Egypte aan de hand van een klein quizje waar onderwerpen aan bod kwamen als: algemene kennis, Egypte en Disney. Hierna kregen ze nog een verhaaltje voor het slapen gaan waarin de leiding een mythe voorlas over het leven van Osiris.

Titoweekend

9-11/02/2018

Van 9 tot 11 februari gingen we met de Tito’s op een magisch Harry Potter-weekend. We hadden de vrijdagavond om 19u afgesproken aan onze lokalen om te kunnen vertrekken naar een geheime locatie. Zowel de leiding als de Tito’s stonden te popelen om te vertrekken…

Eenmaal aangekomen in Oostakker, waar ons supermegacool weekend ging doorgaan, kregen de Tito’s even de tijd om hun bedjes te installeren en te kiezen wie naast wie ging slapen. Om ons weekend goed in te zetten, begonnen we met een quiz bestaande uit drie rondes. De eerste ronde was uiteraard een Harry Potter-ronde, de tweede ronde was een iets moeilijkere quizronde en de laatste ronde ging over sport en actualiteit. Onze fantastische koks hebben natuurlijk ook gezorgd voor enkele lekkere hapjes tussen de quizrondes door. Na de quiz was het tijd om te gaan slapen, iedereen maakte zich klaar. Bij de een duurde het al wat langer dan bij de andere. Maar eenmaal ze in bed lagen was alles rustig. Na de leuke avond praatten ze nog wat na en lagen ze verrassend vroeg te slapen.

Kerstfeestje

17/12/2017

Op zondag 17 december vierden de leden en hun leiding kerst in de sporthal. Dit deden we zoals elk jaar met het kerstfeestje, dit jaar met een supercool toneeltje waarin de sneeuwman Olaf jaloers was op de kerstman.

Om ervoor te zorgen dat de kindjes terug met hem zouden spelen zorgde de sneeuwman ervoor dat de kerstman viel. Maar door de spectaculaire val, brak de kerstman zijn been, dus kon de kerstman ook geen cadeautjes meer brengen en kon Kerstmis dit jaar niet doorgaan. De sneeuwman en zijn vriendje de Pinguïn stelden voor om er samen voor te zorgen dat Kerstmis toch kon doorgaan. Zo speelden we allerlei superleuke spelletjes waaronder sneeuwmuur (ook wel bekend als Chinese muur), lijntikkertje (zodat de rendieren hun evenwicht leerden houden op smalle stukken) en nog veel meer!