Titoweekend

Titoweekend

9-11/02/2018

Van 9 tot 11 februari gingen we met de Tito’s op een magisch Harry Potter-weekend. We hadden de vrijdagavond om 19u afgesproken aan onze lokalen om te kunnen vertrekken naar een geheime locatie. Zowel de leiding als de Tito’s stonden te popelen om te vertrekken…

Eenmaal aangekomen in Oostakker, waar ons supermegacool weekend ging doorgaan, kregen de Tito’s even de tijd om hun bedjes te installeren en te kiezen wie naast wie ging slapen. Om ons weekend goed in te zetten, begonnen we met een quiz bestaande uit drie rondes. De eerste ronde was uiteraard een Harry Potter-ronde, de tweede ronde was een iets moeilijkere quizronde en de laatste ronde ging over sport en actualiteit. Onze fantastische koks hebben natuurlijk ook gezorgd voor enkele lekkere hapjes tussen de quizrondes door. Na de quiz was het tijd om te gaan slapen, iedereen maakte zich klaar. Bij de een duurde het al wat langer dan bij de andere. Maar eenmaal ze in bed lagen was alles rustig. Na de leuke avond praatten ze nog wat na en lagen ze verrassend vroeg te slapen.

De volgende dag waren de tito’s al vroeg uit de veren. Toen iedereen wakker was stond er lekker ontbijt klaar voor iedereen. De koks zijn er speciaal extra vroeg voor opgestaan. Na het ontbijt hadden ze even tijd om hun eten te laten zakken terwijl de leiding het programma nog even aan het voorbereiden was. De voormiddag bestond uit allerlei verschillende spelletjes waar je bepaalde eigenschappen voor nodig had. Terwijl ze de spelletjes speelden, was de leiding bezig om te zien welke eigenschap het best paste bij die persoon. Aangezien het thema van het weekend Harry Potter was hebben we de Tito’s aan de hand van hun eigenschappen verdeeld onder de 4 verschillende huizen: Gryffindor, Slytherin, Hufflepuff en Ravenclaw.

Deze onderverdeling is natuurlijk niet zonder reden gebeurd. In de namiddag hebben we namelijk een huizencompetitie georganiseerd om eens te kijken of de films wel gelijk hebben en Gryffindor elk jaar wint. Aan de hand van verschillende spelletjes en kleine opdrachtjes waarbij af en toe wel eens een vreemd drankje moest geproefd worden, bleek dat de huisbeker dit jaar toebehoort aan Slytherin.

Na de overheerlijke spaghetti bolognaise, waren er als avondactiviteit enkele kleine grappige spelletjes om 1 tegen 1 te spelen. De Tito’s moedigden elkaar luidkeels aan en er werd ook behoorlijk wat afgelachen. Na deze opwarmer gingen we naadloos over in een minifuif voor maxipret. Iedereen werd getrakteerd op overheerlijke kinderchampagne (of voor zij die meededen aan de tournée minérale junior, een watertje) en enkele snacks. Met enkele fantastische platen gedraaid door onze huisdj’s van dienst, kon het niet anders dan dat iedereen al snel de dansbenen eens goed losgooide. Eens de meeste Tito’s wat uitgeput waren van zoveel te dansen en te swingen, was het weeral tijd om onze bedjes te gaan opzoeken.

Op zondagvoormiddag hebben we met ons allen samen eerst de lokalen van Chiro Lourdes terug spik en span gelegd. Eens we terug in Waarschoot aangekomen waren, hebben we onze lege magen nog eens gevuld met hamburgers. De tijd vloog maar weer eens voorbij en het was al 14u. Met de overgebleven Tito’s die nog wel even konden doorgaan, hebben we dan ’s middags naar een Harry Potter film gekeken. Na veel wikken en wegen kozen ze allemaal samen voor de 4e en meteen ook engste film, Harry Potter en de Vuurbeker. Een geslaagde afsluiter van een meer dan geslaagd weekend!

AT, TC & EV

Reageer

Bij het indienen van dit fomulier gaat u akkoord met het privacybeleid van Mollom.