Tekstje startdag

Tekstje startdag

2 september 2018

Joepie!! 

Na lang wachten was het eindelijk zover. Op zondag 2 september was het weer tijd voor onze jaarlijkse startdag! 

De startdag wil niet alleen zeggen dat het Chirojaar begint, het is ook het moment dat de leden te weten komen wie hun nieuwe leiding is voor het komende jaar. Er stonden 20 enthousiaste leiders en leidsters te popelen om eindelijk hun nieuwe kindjes te kunnen ontmoeten. En daar bovenop waren er  120 nieuwsgierige leden, die niet konden wachten om hun nieuwe leiding te ontdekken. 

Dit jaar toverden we de Chiro om tot de luchthaven Chiro Airlines. Na een mooie reis keerde de leiding terug naar Chiro Waarschoot. Eenmaal aangekomen, merkten ze dat hun valiezen helemaal leeg waren. De spullen van de leiding lagen verspreid over zes continenten van de wereld. Ze moesten ze terugvinden, anders wist niemand wat de leidingsplaatsing was!

Er waren zes spelletjes voorzien, per continent werd er een spel gespeeld. Na elk spel konden de leden van elke groep verschillende voorwerpen verdienen van hun leiding. Per leider/leidster was er een voorwerp voorzien na elk spel. Na de spelletjes is het de bedoeling dat de leden kunnen raden aan de hand van de voorwerpen wie hun leiding is voor het komende Chirojaar. 

Na lang puzzelen, was het uiteindelijk tijd voor het raden van de leiding per groep. Alle leiding en leden gaan in de formatie staan en elke groep mag naar voor komen om enkele leiding mee te nemen naar hun plaats. Als de leiding juist staat, blijven ze staan. Maar als het fout is, gaat de leiding terug naar het midden en moeten ze iemand anders zoeken. Zo gaat het verder tot elke leiding bij de juiste groep staat.

Na het raadmoment, ging de leiding van elke groep met hun nieuwe leden een vieruurtje eten. Voor de rest van de middag werden er per groep nog wat spelletjes gespeeld om elkaar te leren kennen. 

De startdag was een groot succes en de nieuwe leidingsploeg is helemaal klaar voor het nieuwe Chirojaar! 

BL

 

Reageer