tekstje pinkelweekend

tekstje pinkelweekend

29-31/03/2019

Disney op z’n Pinkels

Pinkelweekend 2019 (29-31 maart)

Alle Pinkeltjes kwamen toe half 7 om in het magische Disneyland (KSA Zomergem). We gingen allen een groot avontuur tegemoet. We hebben dan ook eerst onze bedjes opgezet zodat we er zeker van konden zijn dat we ergens konden dromen en uitrusten voor dit toffe en toch wel gevaarlijke avontuur. Na deze toch wel verplichting gebeurde het; we hoorden het allemaal regenen in Keulen. Ahnee, dat waren de pinkelmaagjes. Onze pinkels werden vertroeteld met allemaal nog lekkere snacks en hapjes van onze geliefde koks. Hierna was het toch al een beetje en zochten we allemaal ons bedje op. Ook dit was een avontuur op zich, je moest kruipen, vallen, rollen om toch maar aan je eigen bedje te geraken. Deze eerst proef hadden ze allemaal doorstaan (Wooohoooh). De pinkels hebben nog uren hun fantasieën en diepste geheimen met elkaar gedeeld. Als je zou denken dat ze dan een inimini kabouter klein beetje langer zouden slapen, dan heb je goed mis. Onze pinkels stonden immers half 6 paraat in hun mooie Dinseypakje.

De ochtend begon met een erg groot drama. Een heel gemene heks die dan nog eens zwanger was, had de Sneeuwwitje (Lies) haar verjaardagscadeautjes gestolen. Wat een mooie dag moest worden, werd plots een heel erg droevige dag. Winnie The Pooh (Flavie), Olaf (Hanne) en Tarzan (Bryan) gingen en zouden die cadeautjes terughalen om de lach op sneeuwwitje haar gezicht terug te toveren. We konden dit natuurlijk niet alleen en hadden onze superslimme, sterke, fantastisch formidabele pinkels nodig. Met hen kunnen we alles aan. Je kan onze pinkels dan ook vergelijken met echte superhelden. Als we een toffe naam vonden voor het bijna geboren kind van de boze heks dan kregen we de pakjes terug. “Niemand weet, niemand weet; wat voor naam mijn baby heeft MOEHAHAH”.

We speelden dan ook de gehele ochtend tal van spelletjes waarbij we telkens een glanzende gouden naam verdienden. Helaas bleek het nooit de perfecte naam te zijn. We hebben de pinkels horen lachen, ze zien zweten, soms een beetje wenen maar ze gaven nooit op. Van al dat spelen kregen we toch wel een beetje honger. We aten zelfgemaakte pita; hebben wij niet de beste koks van de wereld? We hadden gedaan met eten (dat zagen we aan iedereen zijn mondje ;)). De pinkels kregen de kans om nog een beetje rusten en hun eten te laten zakken of nog wat hun energie kwijt te spelen door nog wat verder te ravotten.

Om 1 uur stipt hebben we ons avontuur verdergezet. We vertrokken met z’n allen naar de magische Disney speeltuin (een gewone toch wel supertoffe speeltuinJ). Daar aangekomen moesten ze telkens een giga groot Disneyfiguur verdienen waar er ook weer een naam in verstopt zat. Tegen vier uur aten we een pannenkoekje, plakje cake en dronken we wat chocomelk (jaja, we gingen helemaal loco). Nu we weer op krachten gekomen werden speelden we geconcentreerd en tactief verder (tactisch en actief).

We keerden hoopvol terug naar ons Magische Disneypaleis. We spraken de naam in een soort van spreuk uit “Spiegeltje spiegeltje aan de wand welke naam is het mooiste van het gehele land (hierna spraken we een naam uit)”. De naam die het kind zal krijgen was Nemo.

We waren allen blij dat de heks een naam hand voor haar toekomstige kind. We konden nu met een gerust hart nog iets lekker binnensmokkelen. De pot schafte, WAP; beter bekend als: worst, appelmoes en patatten. Onze maagjes waren weer gevuld. De pinkels konden nog genieten van een aantal kleine spelletjes en een toneeltje waarin de heks de cadeautjes terug overhandigde. Sneeuwwitje was zo ontzettend blij, dat ze de cadeautjes met ons en de pinkels deelde. We gaven nog een groot verjaardagsfeest in de avond. Kinderchampagne, chips, frisdrank, popcorn, nootjes, snoep... was er in overvloed. Er werd gedanst, gesjanst en veeeeel gedronken. Na een wilde avond en toch wel een stapje in de wereld gezet te hebben zocht iedereen zijn bedje op. Deze avond was het al rap muisstil, iedereen moest eventjes zijn batterij opladen van deze drukke en toch wel toffe dag.

Zondagochtend waren onze pinkels er weer vroegjes bij. We ontbeten nog eens gezellig en ruimden daarna alles op. Wanneer alles mooi gepakt en gezakt was speelden we de favoriete spelletjes van ieder van ons.

De ouders kwamen al rap toe en toen bleek het avontuur toch rapper gedaan dan gedacht. Met een dikke traan verlieten ook wij het Magische Disneyland. We kijken terug met een grote glimlach op ons gezicht naar dit avontuur.

Tot het volgend magisch avontuur?

 

Reageer