tekstje kerstfeestje

tekstje kerstfeestje

16/12/2018

Op zondag 16 december was het opvallend stil in de chirolokalen. Dit kwam natuurlijk omdat het tijd was voor ons jaarlijks kerstfeestje, ook dit jaar ging dit door in de sporthal.

Eenmaal dat iedereen goed was aangekomen, hoorden ze wat er allemaal gaande was. Door de opwarming van de aarde was de Zuidpool volledig gesmolten waardoor de pinguïns moesten vluchten naar de Noordpool. Daar was het echter niet veel beter. De ijsvlakte was daar ook al volledig aan het wegsmelten. Het begon dus ook te druk te worden op de Noordpool. Daardoor ontstond er ruzie tussen de ijsberen, de kerstvrouw, de sneeuwmannen en de pinguïns. Na veel vijven en zessen hadden ze een deal. Ze gingen elk, met de hulp van de kindjes, een reeks opdrachten proberen vervullen. Hoe meer opdrachten dat er gedaan werden, hoe groten hun voordeel zou zijn voor het allesbeslissende eindspel. Wie dat eindspel won, mocht met zijn soort op de Noordpool blijven, de rest moest andere oorden gaan opzoeken.

Dan gingen alle vier de groepen aan de slag met de gigantische opdrachtenlijst (volgens sommigen zelfs groter dan de Bellekerk). Tot 16u werkte iedereen vlijtig door. Dan was het tijd voor een welverdiende pauze. Met een drankje en een hoop zelfgemaakte koekjes werden de batterijen weer snel opgeladen en was iedereen klaar voor het eindspel.

Aan de hand van het aantal vervulde opdrachten kreeg iedereen een ijsblok en materiaal om een ijsblok te laten smelten. Het was dan de bedoeling dat de kindjes naar de ijsblok van de anderen gingen om deze te laten smelten, zodat de eigen ijsblok de grootste bleef. In deze helse strijd voor de Noordpool kon er maar 1 winnaar zijn en dat waren de sneeuwmannen!

Na een hele fijne middag kerstfeesten was het stilaan tijd om huiswaarts te keren. Daarvoor kreeg iedereen wel eerst nog een superdeluxe Chiro Waarschoot portefeuille en ons befaamde kerstkaartje. Bij kerst horen cadeautjes. Bedankt voor het mooie feest en tot volgend jaar!

 

Reageer