Speelclubweekend

Speelclubweekend

9-11/02/2018

Vragen jullie je ook soms af hoe het er zo aan toeging in het oude Egypte? Wel vanaf nu zullen de Speelclubbers jullie dat allemaal perfect kunnen uitleggen.

Vrijdag 9 februari trokken de Speelclubbers van Chiro Waarschoot naar Ertvelde voor een tropisch, Egyptisch weekend te beleven samen met hun leiding. Na aankomst, de vrijdagavond, werden alle bedjes opgezet en slaapzakjes uitgelegd. Hierna kreeg de Speelclub een kleine introductie tot het oude Egypte aan de hand van een klein quizje waar onderwerpen aan bod kwamen als: algemene kennis, Egypte en Disney. Hierna kregen ze nog een verhaaltje voor het slapen gaan waarin de leiding een mythe voorlas over het leven van Osiris.

De zaterdagvoormiddag speelden de Speelclub een ladderspel met een piramide. Hierbij moesten ze de top van de piramide proberen bereiken door andere groepjes uit te dagen tot een duel om zo hun plaats op de piramide te veroveren. Af en toe speelden we ook een groot spel waar er een joker kon verdiend worden of een kaartje waarbij je zelf mocht kiezen wie je uitdaagde, ongeacht waar je stond op de piramide. Hierna mochten de kindjes nog wat vrij spelen voor het eten. ’s Middags werden er lekkere wraps geserveerd waardoor de kinderen weer vol energie zaten voor een actieve middag vol spelletjes en denkwerk. Zo begon de middag met een toneeltje waarin farao Cleopatra dood werd teruggevonden. De speelclub was dan natuurlijk ook dolenthousiast om de moordenaar van Cleo te vinden. Dit deden ze dan aan de hand van een groot cluedo-spel waar ze bij de personages zelf terecht konden om tips te verzamelen over wat er allemaal gebeurde op die tragische dag. Alle groepjes hadden uiteindelijk hun eigen versie van hoe het verliep, maar er was maar 1 groepje juist. Moeder Bea, de mama van Cleopatra was een beetje zot van de macht en heeft haar dochter vermoord met een giftige appel om zo de troon voor zichzelf te nemen. Al zal dat laatste niet meer kunnen gebeuren na de goede detective vaardigheden van onze speelclub! Na een lekkere portie spaghetti gegeten te hebben, waren de kindjes klaar om nog een superfuif te houden met 1001 ballonnen. Hierdoor waren onze lieve Speelclubbertjes wel heel moe en konden ze een goede nachtrust zeker en vast gebruiken.

De zondagochtend moest er vooral veel opgekuist worden en gingen de Speelclubbers naar huis waar ze nog wat konden bekomen van een schitterend weekend. Op deze manier was hun vakantie al zeer goed ingezet!

RDW

 

Reageer