special: music for life

special: music for life

23/12/2018

 

Goede doel/ Music for Life Special 

Youth for life

Op 22 december ging onze actie voor Music for Life ten voordele van Tumult vzw door. We organiseerden deze actie samen met de Scouts en de KLJ van Waarschoot en de actie ging door aan de jeugdlokalen. Vanaf half 2 stonden wij samen met de leiding van de andere jeugdbewegingen klaar om de kindjes te ontvangen. Al snel kwamen ze enthousiast binnen en rond 2 uur konden we dan ook beginnen met onze activiteiten.

Om te beginnen speelden we allemaal samen een openingsspel, Chinese Muur. Na dit leuke openingsspel werden de vrijwilligers van Tumult voorgesteld, die daar ook aanwezig waren. Bij hen kon je terecht voor een beetje meer uitleg over Tumult maar ze hebben ook meegespeeld met onze spelletjes.

Na het voorstellen werd er uitgelegd hoe de rest van de dag ging verlopen. Over heel het terrein en in de lokalen waren er verschillende postjes te vinden met allerlei spelletjes, knutselactiviteiten en een schminkpostje. De kinderen mochten vrij rondlopen en bij de verschillende postjes meespelen om zo stempels te verdienen op hun stempelkaart. Buiten werden spelletjes gespeeld zoals tik tak boem, hockey, uitbrekertje, rugby, pas op voor de cobra, voetbal,... en nog veel meer. Binnen konden er kerstkaartjes geknutseld worden of konden ze een mooie tekening maken.

Om half 4 ging de trommel als teken om te verzamelen voor het 4-uurtje. Iedereen kreeg een koekje en een sapje en mocht gezellig samen op het plein vier-uren. Na het 4-uurtje was het al snel weer tijd voor het slotspel. We speelden Flik en Dief en het was de bedoeling dat er zoveel mogelijk “geld” voor het goede doel van de ene kant van het plein naar de andere kant kon gebracht worden.

Om 5 uur was de activiteit voor de kindjes gedaan en opende onze bar voor de ouders en sympathisanten. Het werd nog een gezellige avond met lekkere gebakjes, warme chocomelk en een gezellig kampvuur. Het was een geslaagd evenement met een mooie opbrengst waarvoor iedereen die geweest is heel erg bedankt is! Ook hebben we nog maar eens bewezen dat de verschillende jeugdbewegingen in Waarschoot goed kunnen samenwerken en we toch wel voor een mooie namiddag hebben gezorgd voor de jeugd in Waarschoot en omstreken.

 

page1image59503552page1image59501824page1image59503936page1image59502592page1image59490496page1image59498752page1image59494528

De Warmste 30km

Op 23 december waren wij met de leiding en een paar leden van onze oudste groepen van de partij voor het evenement van Cathy De Vriendt voor Music for Life ten voordele van het Kinderkankerfonds. Om 10 uur stonden we allemaal klaar op het dorp om met de fiets naar Wachtebeke, Puyenbroeck, te vertrekken. Ondanks de regen lieten we ons niet doen en vertrokken we op onze tocht van 30 km.

De tocht verliep vlot. We waren allemaal heel blij toen we na 20 km onze stopplaats en de oud-leiding zagen met koekjes en drinken voor ons. Zo konden we onze batterijen terug opladen en waren helemaal klaar voor de laatste 10 km.
Uiteindelijk kwamen we, helemaal doorweekt, aan in Puyenbroeck in het Warmste Dorp van Studio Brussel. Daar konden we al een beetje uitrusten terwijl we wachtten op de lopers die na ons ook in Waarschoot vertrokken waren. Toen zij er waren mochten we binnen in de tent om een filmpje op te nemen en legde Cathy ook uit waarom wij allemaal samen vanuit Waarschoot naar daar gefietst en gelopen waren. Na het opnemen van het filmpje hebben we daar nog wat genoten van de muziek. Toen was het weer thuis om huiswaarts te keren. Er waren nog een paar moedige jongens en leiders die het zagen zitten om terug te keren met de fiets, de rest keerde terug met de auto. Cathy haalde met deze actie het mooie bedrag op van 4121,43 euro. We zijn dan ook heel trots en blij dat wij daarbij geholpen hebben!

 

 

Reageer