Smulfestijn

Smulfestijn

30/03/2013

Het zal nooit meer hetzelfde zijn, het smulfestijn zoals iedereen het in Waarschoot (en omstreken) kende. De frietjes met stoverij, frikandellen of vol au vent moesten dit jaar plaats maken voor een heel ander menu. En wat voor een menu.. Paëlla waarbij je, door deze smaaksensatie, je bijna in Spanje zelf waande. Een andere keuze was het vispannetje, een stukje oceaan gehuld in een lekkere saus. En last but not least kon je voor de heerlijke balletjes in tomatensaus gaan, een echte klassieker die zeker niet mocht missen in dit nieuwe menu.

Vrijdagavond waren de koks al druk in de weer met de nodige voorbereidingen, dit samengaande met hulp van de leiding. Na een nachtje van weinig slaap, stress en spanning was het dan zover. De zon kwam op en de Kring in Waarschoot begon zich te vullen met heerlijke geuren. De koks en leiding waren al allemaal vroeg uit de veren, zodat we er zeker van konden zijn dat alles tot in de puntjes perfect liep. Stilaan werd het middag, de eerste gasten kwamen binnen sijpelen. Ze kregen een aperitiefje en werden begeleid naar de grote zaal, om daar dan te mogen genieten van al dat lekkers! Het ging vlotjes, de sfeer zat goed, en aan de reacties te horen was het helemaal niet slecht! Na het hoofdgerecht kon er nog genoten worden van een assortiment aan verschillende desserts, en wie kan een stukje taart nu niet weerstaan? Dit als mooie afsluiter van de middag was het tijd om weer aan de slag te gaan zodat we alles konden klaarzetten voor de avond.

De leiding stak alle energie in het reorganiseren, helpen met koken, opruimen, … En zo streken de uren voorbij alsof het minuten waren. Al snel was het avond en mochten we voor de tweede keer de gasten begroeten. Er waren zelfs mensen die twee keer kwamen op 1 dag! Ook dit keer mochten we niet klagen. Het was natuurlijk wel veel drukker, maar daar maakten we ons geen zorgen in. Ook dit keer kregen we positieve reacties van ouders, familie, vrienden, … Dat gaf ons de energie om er nog eens volledig voor te gaan die laatste uren. De laatste gasten verlieten het gebouw, nog steeds in een roes door al dat heerlijke eten. Intussen was het weer aan ons om alles op te ruimen, dit keer moest alles weg! Tafels werden gestapeld, glazen en borden gewassen, zware dingen werden versleurd, de “keuken” werd opgeruimd. En zo kwamen we bij het einde van deze spetterende dag, het was tijd om de deuren achter ons te sluiten. Met nog een applausje voor onszelf konden we met een goed gevoel vertrekken om de nacht in te duiken.

De kring kon even uitblazen van dit evenement. De geuren vervaagden, net zoals de sfeer van ons eerste nieuwe smulfestijn. Hierbij willen we iedereen bedanken die aanwezig was op ons smulfestijn, we hopen dat jullie ervan genoten hebben! Wij, Chiro Waarschoot, alleszins wel!

Tot de volgende Smulfestijn editie!

(JVDV)

Reageer