Sintbowlen

Sintbowlen

10/12/2014

Zoals jullie ondertussen wel al weten is leiding zijn veel meer dan enkel de kinderen voorzien van een geweldige zondag. Dit kan bij sommige in combinatie met werk of school en andere hobby’s wel eens wat stress en nood aan ontspanning opwekken. Daarom besloot het team Sport & Vermaak om nog eens een ontspannende activiteit in te lassen. 10 December leek daarvoor een uitgelezen datum aangezien er dan lekker nagekeuveld kon worden over de Sint en allerlei andere zaken zonder nog al te veel te denken over de examens die voor vele voor de deur staan.

Aangezien 10 december niet echt een datum is waarop het tropisch warm is, leek een activiteit binnen “the way to go”. Sport & Vermaak besliste dan om het op een spel bowlen te gooien in de Yeti in Eeklo. Een groot dozijn van onze leiding ging gezamenlijk naar dit oord van ontspanning om hun gedachten eventjes te verzetten. Gelukkig was er gereserveerd want je kon daar door de mensen het volk niet zien (of hoe gaat dat spreekwoord ook al weer)! Dit laatste was een lol, want eigenlijk was het er echt niet druk en hadden we dus zeker en vast plaats genoeg om de ballen aan het rollen te maken. We splitsten ons op over twee banen: één waar het echt voor het plezier was en één waar de drang naar winnen is hoger lag, bestaande uit alle aanwezige jongens vergezeld door twee moedige meisjes die de strijd wel aandurfden en voor eens en voor altijdzouden bewijzen dat meisjes ook kunnen bowlen. Bij de plezierbaan werd er ook unaniem beslist om de zijkanten van de baan recht te zetten zodat de bal niet in de goot kon belanden. Terwijl het bij de andere baan “all eyes on the pins” was. Beide spelen gingen van start en er werd wat gebabbeld, gelachen en gedronken tussendoor. Terwijl het er bij de mindere competitieve baan zeer losjes aan toe ging werd er op de andere baan toch al meer geconcentreerd gegooid en weergalmden de klanken “GUTTER!” en “e ma jontjen”. Spannend werd het op beide banen waar sommige personen verrassende scores haalden, soms tot eigen verbazing. Ook de meisjes die zich tussen al het testosteron begaven deden het meer dan behoorlijk. De avond was nog jong en iedereen stemde er mee in om nog een spelletje te beginnen. Dit spel werd er nog meer genoten van het spel en werd er ook al eens geëxperimenteerd met verschillende werpstijlen. Nog een hapje en een drankje erbij en de tijd vloog voorbij.

Jammer genoeg komen alle sprookjes tot het einde en dit was deze avond niet anders. De scores werden nog afgedrukt als herinnering van deze gezellige avond en we kropen allemaal terug in de auto huiswaarts om thuis nog wat na te genieten. Een geslaagde avond als je’t mij vraagt !

(JDB)

Reageer