Rakwiweekend

Rakwiweekend

17-18-19/11/2017

Op vrijdag 17 november was het zover: we vertrokken op ons langverwachte Rakwi-weekend richting Zelzate! Vrijdagavond om 19 uur werden de leden verwacht op de Chiro. Toen iedereen er was, konden de auto’s verdeeld worden en konden we eindelijk vertrekken richting Zelzate om volledig los te gaan in het thema LOS MARGINALOS.

Toen we aankwamen in de lokalen van chiro Samjolé begonnen we met onze bedjes te installeren. Nadat iedereen naast een vriendje of vriendinnetje lag was het tijd om ons weekend van start te laten gaan! We begonnen de vrijdagavond met enkele korte spelletjes zoals paard en ruiter en tik tak BOEM. Nadat iedereen zijn nodige energie had kwijt gespeeld was het tijd om te gaan slapen. We lazen nog een klein verhaaltje voor en dan was het tijd om de ogen te sluiten.

Zaterdagochtend was het tijd om op te staan (maar dat hadden de rakwi’s al vroeg in de gaten want om half 4 was er reeds lawaai te horen in de kamer) en konden we smullen van het ontbijt dat de koks voor ons hadden klaargemaakt. Toen alle legen magen weer gevuld waren was het tijd om de dag te beginnen. We begonnen de dag met enkele losse spelletjes om er wat in te komen zoals dikke berta, bandenrace en fly. De voormiddag vloog voorbij en het was weer tijd om de voeten onder tafel te steken want het was tijd voor het middagmaal. De koks hadden boterhammen gesmeerd met verschillende soorten beleg met groenten wat wel in de smaak viel bij de rakwi’s, want de koks hebben nog twee keer moeten bijsmeren omdat ze het zo lekker vonden!

In de namiddag was het tijd om ons themaspel te spelen in het park van Zelzate. Het concept was dat ze op het einde van de dag individueel zo marginaal mogelijk waren. Dit konden ze bereiken aan de hand van opdrachtjes die ze bij Amber, Stijn, Bernard en Thomas konden doen. Bij Amber kon je kledij winnen, bij Bernard konden ze hun kapsel winnen, bij Stijn kon je een huis winnen en bij Thomas kon je een auto winnen. Als je een opdracht goed deed, kreeg je het marginale voorwerp en als je het slecht deed kreeg je het chique voorwerp, wat niet de bedoeling was want je moest zo marginaal mogelijk zijn. Achteraf hebben we de eindstand eens overlopen. Uit de eindstand bleek dat iedereen zeer goed gespeeld had want de eindscores lagen zeer dicht bij elkaar.

Ook ’s avonds hadden de koks voor ons een heerlijke maaltijd voorzien, nu stond spaghetti op het menu! Na het eten was iedereen al aan het popelen om de traditie van het weekend af te sluiten met een mini-fuif maar zo gemakkelijk mochten de rakwi’s niet gaan feesten. We hadden een klein spelletje voorzien om zo de volgorde te bepalen voor wie naar binnen mocht. Iedereen had zijn eigen naam in stukjes op hun rug met plakband en het was de bedoeling om door middel van letters te pakken bij andere kinderen uw eigen naam te vormen als en pas als dat lukte mocht je naar binnen om te gaan feesten! Iedereen had precies goede benen aan want ze waren absoluut niet moe te krijgen. De koks hadden ook wat chips en frituursnacks voorzien en iedereen kreeg ook een beker frisdrank. Maar leuke feestjes duren meestal niet lang want toen was het tijd om te gaan slapen.

Zondagochtend was het jammer genoeg al tijd om de valiezen en veldbedjes in te pakken. De rakwi’s kregen nog wat vrij en we speelden ook nog wat spelletjes zoals tikkertje stopcontact, flik & dief en levend dammen. En plots kwamen de eerste ouders hun kindjes ophalen en was het tijd om naar de Chiro van Waarschoot te gaan waar de koks nog een lekker middagmaal hadden voorzien: croque marginal, ook wel beter bekend als croque monsieurs.

De rakwi’s hadden in de namiddag ook de mogelijkheid om op de chiro te blijven want de leiding had een film voorzien: ”Firmin”. We sloten het weekend af met “Ik heb slaap te kort want ik slaap te kort”. Het was een onvergetelijk weekend en we willen de rakwi’s en ouders bedanken want zonder hun vertrouwen was dit niet mogelijk!

TDK

Reageer