Nieuwsbrief Chiro Waarschoot - Februari

Nieuwsbrief Chiro Waarschoot - Februari

Nieuwsbrief Chiro Waarschoot - Februari

 

En op de eerste dag schiep onze lieve Heere de egel. En Hij zag dat het best wel goed was. Op de tweede dag schiep Hij een dutje. Toen de Almachtige zijn allesziende piepers opende was het reeds de zevende dag. Een barmhartige Samaritaan zag het allemaal gebeuren, en deed er helemaal niets aan. 'Wat een grote dut jonge!', wist God weet wie nog uit te brengen. Waarna ze Assurancetourix aan een boom bonden en een groots feestmaal met geroosterde everzwijnen hielden.

 

Alle kolder en parabellekes op een stokje. Ofte een redelijk stevige stok. De wiedels van Chiro Waarschoot hadden weer een broertje dood aan GAS, smeten de fuif niet met het badwater weg en toen waren de rapen gaar. In het zwembad van Zomergem dan nog wel. Ook een Zomergemnaar: Ti-Ta-Tovenaar, een leuke vent, misschien moet je hem wel meevragen naar Vriendjesdag? En anders is er nog steeds smullie met duizend eten en granaten. Van te veel samenhangendheid is nog nooit iemand gestorven weet je wel.

En dan nu: een nieuwsbrief!
TIEN, NEGEN, TWEE, VIJF, START!

In de Februari

Actieven avond

11 februari

Tijd om die nieuwe lokalen eens grondig uit te testen. Er werd een avondactiviteit gepland door ons 'ontspan-ne-keer'-groepje. Laten we eens met de gehele leiding een avond (of toch alleszins een tweetal uur lang) spelletjes spelen, maar dan in de lokalen zelf. En zo geschiedde het.

Om de avond met een rustig spelletje te starten, werd iedereen verzocht om een stoel (in een kring) in het leidingslokaal te zetten. Tijd voor een klassieker, m.n. 'ik heb nog nooit'. Het doel van dit spel is dat je een plaats moet opschuiven als je de bijhorende zin wel al gedaan hebt. Als voorbeeld, ik heb nog nooit een spel gespeeld. Werd dit gezegd die desbetreffende avond, dan moest iedereen een stoel opschuiven. Natuurlijk was dit te gemakkelijk en waren de voorstellen van een hoger niveau. Dit met hilarische taferelen tot gevolg, zoals een mini-polonaise van 5 man op 1 stoel.

Meer Lezen

La Nuit Blanche

22 februari

22 februari 2014, een datum waar heel Waarschoot en omstreken naar uitkeek. Die avond zou de legendarische Artevelde weer gevuld zijn met loeiharde muziek, lekkere drankjes en feestbeesten. Maar laten we beginnen bij het begin..

Vanaf de ochtend stond de leiding al klaar om zaal Artevelde om te toveren tot een magisch wit tafereel. De sfeer zat er al volledig in! Tegen 7 uur was het tijd voor de receptie en stilaan druppelden de enthousiaste ouders, oudleiding en sympathisanten binnen om een glaasje te drinken en een hapje te eten. Het enthousiasme was bij de een al wat meer dan bij de ander. Hierbij wil ik zeker niet verwijzen naar Dakan, maar toch doe ik het een beetje.

Het uur van de waarheid naderde en iedereen maakte zich klaar voor de fuive van 't jaar! Met het volk dat binnenstroomde werd het ook warmer en warmer, maar dit kon weinigen schelen. Zwetend stonden ze te dansen op de muziek van Peter Van de Veire en DJ La Maejz, een feestje verzekerd! Heerlijke cocktails die de naam 'Yeke Yeke' enzoverder droegen gingen heel makkelijk naar binnen, maar ook het gerstennat vloeide rijkelijk. Om maar niet te spreken over al die frisse colaatjes waar er liters van is gedronken.

Meer Lezen

Zwemmen met de Chiro

23 februari

Nadat we op zaterdag 22 februari onze welgekende fuif 'La nuit Blanche' hadden gegeven, gingen we de zondag erop traditiegetrouw naar het zwembad. Dit jaar hadden we terug voor Zomergem gekozen. Zoals elk jaar zouden de 2 jongste groepen met de auto gaan, en de 4 oudste met de fiets. Na de opening vertrokken we naar Zomergem. Eens aangekomen aan het zwembad konden onze kleine spruitjes niet wachten om in het frisse water te duiken.

Nadat iedereen zijn passende tenue had aangetrokken, gingen vele kindjes het klein badje in. De grote en stoere onder ons namen een duikje van de springplank waar we hun kunsten konden bewonderen. Na een 1.5 uur moesten we met spijt in het hart afscheid nemen van het zwembad om dan eerst onze lege maagjes te vullen met ons vieruurtje. Daarna gingen we terug naar de Chiro. Eens aangekomen was het al tijd voor het slot. Zo is deze dag ook voorbijgevlogen! Het is wachten tot volgend jaar om weer eens met de Chiro te gaan zwemmen.

Meer Lezen

Vriendjesdag

16 maart


Meer Lezen

Smulfestijn

29 maartMeer Lezen

Agenda

  • 09/03/2014: Afdelingsdag
  • 16/03/2014: Vriendjesdag
  • 29/03/2014: Smulfestijn
  • 27/04/2014: Daguitstap
  • 14/07/2014 - 24/07/2014: KAMP Vaulx!