Megaspeldag 12+

Megaspeldag 12+

5/11/2017

Op zondag 5 november 2017 vond dit jaar de Megaspeldag plaats voor tito’s, keti’s en aspi’s. Megaspeldag wordt georganiseerd door het gewest en heette vroeger afdelingsdag. Op deze dag komen alle chiro’s van Gewest Houtland samen en spelen ze daar superleuke spelletjes.

Om Megaspeldag in te zetten hadden de oudste groepen wat vroeger afgesproken op de chiro om daarna gezamenlijk met de fiets naar Chiro Ommekeer in Eeklo te rijden. De rit naar daar verliep vlot en af en toe werd er een liedje gezongen. Bij de aankomst werd eerst iedereen ingeschreven en het aantal leden werd geteld. Als iedereen was ingeschreven kreeg een aantal leiding een spons met verf. Met deze sponzen moest de leiding de groepen ongeveer gelijk verdelen, er waren vier groepen in totaal: groen, oranje, blauw en rood.

Nadat iedereen verdeeld was, konden we aan het 1ste spel beginnen. We vlogen er meteen stevig in met een intensief spel: door 3 van de 4 groepen werden er 2 cirkels gemaakt: een binnen- en buitencirkel. In het midden van de 2 cirkels lagen er verschillende spuitjes gevuld met gekleurd water van de verschillende groepen. De bedoeling was om met je groep elk om beurt de spuitjes van je eigen kleur uit de 2 cirkels te halen (je mocht maar 1 spuitje tegelijk meenemen). Als je alle spuitjes van je eigen kleur uit de cirkels had gehaald, werden die verzameld aan een emmer met gekleurd water in het kleur van je eigen team.

Vervolgens kon iedereen aan het 2de spel beginnen. Hierbij was het de bedoeling om door een veld met tikkers te lopen, en het ruimtemannetje Ziggy (Nick Nuytten) nat te spuiten. Werd je getikt door 1 van de tikkers, moest je het water op de grond spuiten en terug gaan vullen in je emmer. Op het einde van het spel werd gekeken welk team Ziggy het meest heeft kunnen raken.

Daarna begonnen we aan het laatste spel voor het 4-uurtje, namelijk een spel vlaggenroof. In dit spel moesten enkel 2 teams tegen elkaar spelen in plaats van alle 4, maar de teams liepen wel door elkaar tijdens dit spel. In dit spel is het de bedoeling om een vlag zo vlug mogelijk in je eigen kamp te krijgen, de vlag bevindt zich diagonaal aan de andere kant van het terrein. Er lopen elk om beurt 2 personen van 1 team naar de vlag en ondertussen probeert het andere team met iedereen de 2 personen te tikken.

Na dit spel was het tijd voor het 4-uurtje. In het 4-uurtje had de gewestleiding lekkere soep met balletjes of pasta gemaakt. Of in sommige gevallen pasta met soep.

Na het 4-uurtje was het tijd voor het eindspel. Hierbij was het de bedoeling om buiten een spel te spelen tussen 2 groepen. Ondertussen mochten de andere groepen binnen een spel spelen. Binnen was het de bedoeling om een soort van dassenroof te spelen, je moest met 4 in een fietsband kruipen en een das in je broek of rok steken en ondertussen werd je door een paar tikkers tegengehouden. Als het je lukte om de tikkers te omzeilen, moest je je das afgeven aan de gewestleiding die achteraan in de zaal stond, daar hingen er 4 raketten, in de kleuren van de 4 groepen. Als je een das had afgegeven, werd de raket van jouw team een klein beetje hoger gehangen. Hierbij hadden groen en blauw een kleine voorsprong omdat ze de meeste spellen ervoor hadden gewonnen. Maar ondanks de voorsprong was het toch oranje die als eerste bovenaan hing en zo het eindspel won!

Na het spel werd iedereen verzameld in het lokaal en was het tijd om naar huis te vertrekken. Dit gebeurde in de regen en het donker, maar ondanks dat zat de sfeer er goed in. Er werd onderweg een kleine zangstonde gebracht door Hobo en Bryan. We kwamen net op tijd aan op de chiro. Na een leuke maar toch vermoeiende dag was het tijd om richting huis te rijden. We kunnen al niet wachten tot de megaspeldag volgend jaar!

AT

Reageer