leefweek

leefweek

02/2019

Leefweek 2019

Begin februari was het weer zo ver, de jaarlijkse leefweek van de leiding. Misschien toch even schetsen wat dit inhoudt: op leefweek ‘leeft’ de leiding samen op de chiro. We slapen, eten, amuseren ons etc. voor een hele week op de chiro terwijl er overdag flink naar de les/het werk wordt gegaan. Deze leefweek wordt altijd georganiseerd door sport&vermaak. Het teampje zorgt er dan voor dat er elke avond een leuke activiteit staat gepland en dat er voldoende lekker eten is voor een hele week. Dit jaar was er ook een ‘specialeke’: jacuzzi’s. Ja ja, meervoud, want we hadden er twee. Heel goed voor de groepssfeer aangezien iedereen er dan tegelijkertijd in kon zitten.

We startten de leefweek op zondagavond. Deze avond hebben we opgeruimd en alles klaargezet om de week goed te starten. Op deze manier stonden de pingpong tafel, ‘home cinema’, playstation, zetels, veldbedden etc. klaar om er een gezellige week van te maken. De volgende dag was het na een stevige maaltijd WAP (worst, appelmoes en patatten) tijd voor de wekelijkse vergadering. Aangezien zondagavond opruimavond was, moest dit maandagavond dan maar gebeuren.

Gelukkig was het dinsdag tijd voor wat meer ontspanning. Aangezien de KLJ die week ook leefweek had aan de jeugdlokalen, besloten we samen een activiteit te doen. S&V had op voorhand samengezeten met een paar mensen van de KLJ en zij hadden een leuke activiteit in elkaar gestoken. We werden opgedeeld in verschillende teams en speelden een soort van monopoly-spel in het groot met veel actieve spelen (die vooral de leiding van de KLJ nog nooit gespeeld had...). Daarna keken we met de opblijvers nog een film in het pinkellokaal en kregen nog een late-night-snack.

Woensdagavond was het na het heerlijke eten opnieuw tijd voor het afwasspelletje. Deze keer onder de vorm van een quiz. De vier personen die verloren op quiz, moesten de afwas doen. Na de afwas deden we met z’n allen een zelfgemaakte escape room. Twee teams werden opgesloten in het aspi- en ketilokaal. Hier moesten we zo snel mogelijk verschillende codes kraken om als eerste terug uit het lokaal te kunnen ontsnappen. Dit was echt een super coole activiteit. Vervolgens was het tijd voor een spelletje beer pong en een feestje want Jochen werd die nacht 19 jaar.

Donderdagavond verliep alles meer op het gemak aangezien we ondertussen al pittig vermoeid waren. Na gezellig samen te koken, was het tijd voor wat ontspanning in de jacuzzi en een film voor de liefhebbers. Helaas zat de leefweek er tegen de volgende dag al terug op. In de loop van de middag werd er gestart met kuisen en tegen de avond was alles net op tijd terug spik en span om de leefweek gezellig samen af te sluiten met heerlijke hamburgers. Op naar de leefweek van volgend jaar!

 

Reageer