Leefweek

Leefweek

14 feb - 19 feb. 2016

Vanaf  zondag 14 februari ’16 tot vrijdag 19 februari ‘ 16 werd door team sport en vermaak de jaarlijkse leefweek georganiseerd. Het concept is eenvoudig, De Chiro lokalen worden één week lang de nieuwe thuis van de Waarschootse Chiro leiding. Tijdens deze week wordt samen gegeten, samen opgestaan en lief een leed gedeeld.

Nadat op zondagavond enkele lokalen omgetoverd werden tot living, ontspanningsruimte of slaapkamer kon de leefweek goed en wel van start gaan. Ook onze geliefde jacuzzi was er weer bij dit jaar en dit tot groot jolijt van iedereen. De eerste avond werd besloten om het rustig te houden, enkelen keken naar een film anderen waren gezellig aan het bijpraten in de keuken met een hapje en een drankje. Tijdens de leefweek gaan de dagelijkse activiteiten van iedereen non – stop verder, bij sommige startte de dag erg vroeg en de meeste besloten om tijdig hun bedje op te zoeken.

Nadat de gezellige ochtenddrukte voorbij was heerste er weer rust in de lokalen van Chiro Waarschoot. Dit was gelukkig niet van lange duur, in de vroege namiddag waren de eerste al terug van hun lessen en kon er naar de winkel gegaan worden. ’s Avonds stonden er wraps op het menu, deze werd in top tempo klaargemaakt en om 18.30 uur konden we onze buikjes rond eten. Hierna moest natuurlijk ook af gewassen worden en dit gebeurde door de verliezers van een afwasspelletje (de stoelendans bijvoorbeeld). De avond werd opnieuw gevuld door een gezellig samenzijn.
Nadat op dinsdag de dagelijkse routines voor iedereen doorlopen werden en we ’s avond weer samen kwamen om spaghetti te eten, die duidelijk met veel liefde was klaargemaakt, kon de avondactiviteit van sport en vermaak beginnen. De gegadigden waren in 4 teams verdeeld en deze moesten verschillende opdrachten uitvoeren, Telkens kregen we een cryptische beschrijving van de opdracht en mochten we iemand van ons team kiezen die, dachten we, het beste ging zijn in de opdracht. De opdrachten waren tof en er was voor iedereen wat wils, van een stuk zeep op “wassen” tot om ter meest pikante nootjes in je mond steken. De leefweek vorderde snel en voor we het wisten waren we al woensdag. Het opstaan verliep voor de ene al wat moeizamer dan voor de andere en iedereen begon opnieuw aan zijn dagelijkse taken,  ’s avonds kon dan ook iedereen uitbundig vertellen welke bijzondere dingen ze hadden meegemaakt die dag terwijl we konden genieten van de heerlijke worst met appelmoes en puree. Op donderdag avond had sport en vermaak alweer een verrassing voor ons in petto. Doorheen de week was iedereen aan de hand van een subtiel briefje uitgenodigd geweest voor een heus Valentijns diner, en dit vond per toeval plaats in de keuken van de Chiro, als dat geen toeval was! Op het menu stond een echte feestmaaltijd: gehaktballetjes in de tomatensaus met frietjes. Nadat we in onze meest deftige kleren deze lekkere maaltijd verorberd hadden werd de avond rustig verder gezet.
Op de allerlaatste dag van deze onvergetelijke week werd alles terug op zijn plaats gezet, de jacuzzi leeg gepompt en de keuken opgeruimd zodat er op zondagmiddag opnieuw een fantastische Chiro zondag kon plaatsvinden!  

VDG

Reageer