Ketiweekend

Ketiweekend

18-19-20/05

Vrijdagavond was het daar, het moment waar iedereen al zo lang hartstochtelijk naar uitkeek: het moment waarop we met alle keti’s op ketikerstweekend vetrokken! Voor een fantastisch weekend is een geweldige locatie nodig en die vonden we in… Zele. Na een gezellige autorit kwamen we aan en kon iedereen zijn bedje opzetten en niet te vergeten: de kerstboom en de ‘open haard.’ Hierna konden alle pakjes onder de boom en alle kerstsokken boven de haard en voilà: de keti’s waren er helemaal klaar voor.

Ons kerstweekend goed inzetten, dat deden we natuurlijk met een pintje… of dat dachten de keti’s toch. Eigenlijk was het alcoholvrij bier, maar dat had niemand door. We speelden een paar toffe spelletjes in thema van onze “pisquiz zonder pisquizquiz” en kregen nog een heerlijke avondsnack van de koks: frietjes! Toen werd het tijd om te gaan slapen en alle keti’s kropen hun bedje in, maar slapen, dat deden ze natuurlijk nog niet.

Zaterdagochtend stond iedereen ‘fris en monter’ op en konden we beginnen aan een lekker ontbijt, met achtergrondliedjes van onze muzikale kerstslinger (dit tot ieders grote vreugde). Na die stevige maaltijd konden we beginnen aan de quiz zonder antwoorden, hierbij moesten de keti’s elkaar op voorhand inschatten. Wie dit het beste kon, kreeg een vuurwerk-sterretje.

’s Middags stond ons heerlijke soep te wachten en hierna was het tijd voor een middagdutje. Het duurde echter niet lang voor de keti’s door Maria om hulp werden gevraagd: Jozef had haar verlaten en Maria had als alleenstaande moeder iemand nodig om haar en Jezus te onderhouden. Dus gingen de keti’s in het dorp op stap om te bewijzen dat ze de beste stiefpapa/-mama waren door allerlei opdrachten uit te voeren. Dit leverde nieuwe vriendschappen op met de locals en maar liefst €1 in rostjes! Jezus zijn toekomst was verzekerd!

Al snel werd het tijd voor het kerstavondmaal: de koks hadden zichzelf echt overtroffen met bladerdeeghapjes, wraps en ijstaart. Hierna konden we eindelijk de pakjes openen en iedereen kreeg een mooi cadeautje. We konden dan ook geen betere manier vinden om deze avond af te sluiten dan met een gigantisch kampvuur, waaraan we allemaal samen liedjes zongen.

Zondagochtend ruimden we alles op en keerden we terug naar de chiro, een beetje verdrietig dat dit geweldige weekend alweer zo snel voorbij was gegaan.

HJ

Reageer