ketbivak

ketbivak

12-14/04/2019

Ketibivak

Het weekend van 12 tot en met 14 gingen onze Keti’s mee op ketibivak. Dit is een weekend georganiseerd door Gewest Houtland waarop alle Keti’s van de verschillende Chiro’s in ons gewest mee mogen. Het thema van het weekend was Lucky Luke.
Het weekend begon vrijdagochtend om 10h in de lokalen van de KSA van Zomergem. Toen
de Keti’s gearriveerd waren, vlogen we er al meteen in. We begonnen met actievekennismakingsspelletjes. Het was een leuke start en zo was de sfeer voor dit weekend gezet. Dan was het al tijd voor het middageten.

Na deze lekkere maaltijd en een korte platte rust was het tijd om de Keti’s in te delen in hunleefgroepen en moesten ze ook te weten komen wie hun begeleiding voor het weekend zou zijn. Dit konden ze te weten komen aan de hand van tips die ze door kleine spelletjes te spelen konden verdienen. Eens de groepen verdeeld waren en iedereen zijn begeleiding gevonden had was het tijd voor een korte kennismaking binnen de leefgroep.

Nadat we elkaar wat beter kenden vlogen we er meteen in met het volgende spel. Leefgroep 1 speelde als eerste een spel waarbij ze als Daltons gevangen zaten en ze moesten geld verdienen om hun borgsom te kunnen betalen. Iedereen deed erg zijn best en zijn dan uiteindelijk ook vrijgekomen. De tijd vliegt als je plezier hebt dus na dit spel was het al weer tijd voor het avondeten.

Na het avondeten stond er nog een spannende activiteit te wachten voor de Keti’s:lasershooten! De twee leefgroepen speelden tegen elkaar en het was de bedoeling dat je de vlag van het andere team te pakken kreeg zonder je levens kwijt te geraken. Na deze actieveavondactiviteit mochten de Keti’s nog even napraten over de leuke dag. Hierna was het tijdom te gaan slapen want ook zaterdag stond er nog veel op de planning.

Na het lekkere ontbijt op zaterdagochtend was het tijd voor het volgende themaspel. Dezekeer kropen de Keti’s in de huid van Indianen en moesten ze stukken verdienen om een zogroot mogelijke totempaal te kunnen bouwen.
Nadat de totempalen gebouwd waren gingen verder met een Lucky Luke ganzenbord. Deze
keer waren de Keti’s cowboys die zoveel mogelijk goudklompjes moesten verdienen om zozo snel mogelijk aan de finish te geraken.

Na de avonturen van die voormiddag was het weer tijd voor middageten want er stond hen weer veel te wachten in de namiddag.
In de namiddag speelden we allemaal samen een groot massathemaspel.
In het eerste deel konden ze door spelletjes te winnen stukjes weg verdienen die ze konden gebruiken om zich een weg te banen naar de verstopte schat.

Dan was het tijd voor het 4-uurtje. Hierna gingen we verder met het tweede deel van hetmassathemaspel. Het was een soort levende Cluedo. De Keti’s moesten te weten komen wie de mijn had doen instorten en met welk motief. Dit konden ze ontdekken door te gaan praten met de verschillende personages die ze tegenkwamen over heel het terrein.
Nadat ze het mysterie ontrafeld hadden was het tijd voor ons laatste avondmaal samen. Ook de avondplanning zat weer goed vol. De avond begon met 2 workshops: actieve spelen
en kleiorama. Bij de actieve spelen was het spel “PaĆ«lla!” een voltreffer. Ook kleiorama vielin de smaak. Hierbij moet je een monstertje maken uit klei en het is da de bedoeling dat je elkaar aanvalt maar eens je al je levens kwijt bent lig je uit het spel.

Na deze aparte workshops was het tijd voor de gezamenlijke workshop, outdoor cooking. Erwerden kampvuurtjes gemaakt en de Keti’s konden kiezen om een appelsien metbrownievulling te maken of om een broodje te bakken. Hierna bleven we nog even aan het kampvuur zitten terwijl binnen alles klaargemaakt werd voor de minifuif.

Even later werden de dansbenen dus losgegooid en genoten de Keti’s van het feestje. Erwerd gedanst en gezongen en het was dus de perfecte afsluiter van dit fantastische weekend.
De volgende dag was het tijd voor de opkuis en een korte evaluatie. Hierna vertrokken de
Keti’s moe maar voldaan terug naar huis.

 

Reageer