Kerstfeestje

Kerstfeestje

23/12/2012

‘Dan ben ik thuis, als het kerstmis wordt’. Zo luidt één van de favoriete kerstliedjes van de Waarschootse leidingsploeg. Voor ons zou ‘Dan ben ik op de chiro, als het kerstmis wordt’ eigenlijk toepasselijker zijn, want zoals elk jaar vieren wij met al onze kindjes kerstmis op het kerstfeestje. Dit jaar was dit op 23 december. We hadden voor deze gelegenheid de sporthal gereserveerd: de ideale plek voor zo’n feestje. Het podium was prachtig versierd en alle kinderen vonden een plaatsje op de tribune.

Het toneel kon beginnen met rollen die voortreffelijk vertolkt werden door onder meer Lowie Mekeirel en Isabelle De Muynck: een carrière als acteur zou hun zeker niet misstaan. De kerstman bleek al zijn rendieren op zijn testvlucht voor de komende pakjesperiode kwijtgeraakt te zijn, en de kinderen moesten helpen die rendieren terug te vinden. De pinkels vonden hun rendier al snel terug, maar ook de speelclub slaagde hierin maar eerst moesten zij een schoenenmijnveld weten te overbruggen. De rakwi’s hadden er iets meer moeite mee: een piramide maken met tien personen is toch niet zo evident, maar met vallen en opstaan zijn er toch in geslaagd. De tito’s kregen – met veel gesukkel, moet ik toegeven -, de befaamde knikker dan toch naar de overkant via de lepels en zo kregen ze ook hun rode rendier in ontvangst. De keti’s aten een smurfensnoep en zagen dan ook het sterke rendier Bios verschijnen. Onze oudste afdeling, de aspi’s, speelden een spelletjes ‘spinnetje’ waarna ze ook hun oranje rendier, Bramster, in ontvangst kregen. We speelden natuurlijk ook allerlei andere spelletjes die iedereen zeker en vast kon smaken!

Na een lekker vieruurtje (boterkoeken en warme chocomelk), kon het vrij podium beginnen. Onze glamour presentatoren van dienst, Jitske en Emilio, kondigden alle actjes aan. We zagen prachtige dans- en turnvertoningen van onder meer Kyara, Amelie, Lien, Elise, Zoë, Freya B., Zohra, Witje (= Freya G.), Lies, Jolien en Lotte. We mochten ook proeven van enkele schitterende mopjes en raadsels van onder meer Stan en Axana, een zot gitaaroptreden van Sebastien (met de hulp van zijn broer Jonathan), breakdance van Boulinio (=Jelle) en Emiel B., moderne dans van Laila en Romy en tenslotte een supercoole pinkelact. Een kerstfeestje zou natuurlijk geen kerstfeestje zijn zonder cadeautjes. Elk kind kreeg een blauwe chirobutton die ze op een zichtbare plaats kunnen spelden. Cool!

De leiding heeft in ieder geval hard genoten van het kerstfeestje, hopelijk jullie ook!

(FR)

Reageer