Kayak

Kayak

05/05/2018

Zoals elk jaar start de kajak voor Chiro Waarschoot s ’morgens vroeg op het dorpsplein te Waarschoot. Een 2-tal uur durende busrit werd al van in het begin goed opgevrolijkt met liedjes. Tijdens onze vaste tussenstop waar een laatste versnapering kon worden aangekocht, waren er enkelen die ook nog een filmpje voorzagen waar iedereen kon van genieten. Dit zorgde ervoor dat de rustige busrit nog rustiger werd.

Na een 2-tal uur kwamen we aan op onze bestemming. Hier moesten we ons omkleden en het noodzakelijke grief verzamelen dat mee moest op de boot.

Samen met onze partner kregen we een bonnetje om in onze kajak te kruipen. Het eerste deel van de kajak verliep verassend vlot. Sommige boten hadden elkaar direct gevonden en waren ook direct verbonden met elkaar. Anderen kwamen dan weer voor de sport en gingen hun eigen weg. 1 ding was zeker: je kon de Chiro liedjes door gans de Ardennen horen. Door de stroming die ons gunstig was, kwam iedereen nagenoeg op tijd op de eerste tussenstop. Daar konden we frieten bestellen bij de vrouw die beter Nederlands verstaat dan wij elk jaar denken. Na deze versterkende maaltijd konden alle groepen op tijd aanzetten aan het laatste deel van de tocht. Deze bevatte een aantal stroomversnellingen die de kajak altijd wat interessanter maken. Helaas zijn er maar enkele boten omgeslagen wat dit niet minder grappig maakt natuurlijk. Hierna was het einde in zicht iedereen kwam op tijd toe. En nadat iedereen zich gewassen had en zich omgekleed had was het tijd voor de busrit terug, de meesten nog napratend over hun belevenissen. En anderen al dromend over de kajak van volgend jaar.

Al bij al was dit een geslaagde editie, veel dank naar het gewest die dit organiseerde en ons zie je volgend jaar zeker terug!

JC

 

Reageer