Jus d'Orange: Hawaï edition

Jus d'Orange: Hawaï edition

4/11/2017

Zaterdag 4 november was het weer zover: onze aspiranten gaven hun alom bekende fuif “Jus d’Orange”. Dit met het oog op het spijzen van onze kas en ook wel om al eens te kijken uit welk hout onze aspiranten gesneden zijn. Deze kas gebruiken we om leuke activiteiten te doen zoals een reis op het einde van het chirojaar of om oranje accesoires/kledingstukken aan te schaffen. Dit alles is dus om van de aspirantengroep een vriendengroep vol gemotiveerde jongeren te maken!

Aan het organiseren van een fuif gaat heel wat voorbereidend werk vooraf. Zo moesten we als eerste op zoek naar een fuifzaal. Nu de geliefde fuifzaal “Den Artevelde” al enkele jaren plat ligt en de lijst van geschikte loodsen hier in Waarschoot onbestaande is, was dit dus een hele opgave. Na lang zoeken konden de aspiranten dan toch terecht bij zaal Albo in de Sparrenstraat. Deze zaal is nog steeds bekend van Deluxe, de vroeger bekende KLJ-fuif op oudejaarsavond en leek ons dus geschikt om dit jaar opnieuw een knaleditie van Jus d’Orange in te organiseren.

Nu we een zaal hadden, werd het tijd om aan het echte werk te beginnen. Het evenementenformulier werd ingevuld, DJ Krook die al sinds mensenheugenis op Jus d’Orange draait werd weer gestrikt, sponsors werden gezocht en gevonden, drank werd besteld… Nu moesten we ook nog op zoek naar een thema, uit de brainstormsessies met onze aspiranten kwam naar boven dat er een grote voorkeur was om Jus d’Orange dit jaar in een Hawaiiaans jasje te steken. Ook wouden we het dit jaar iets anders aanpakken, dit deden we door niet 1, maar 3 DJ’s te vragen. Naast DJ Krook draaiden ook DJ Funkatek en DJ Lereujs op Jus d’Orange.

Om bij iedereen bekend te maken dat er opnieuw een editie van Jus d’Orange zou plaatsvinden, moest er natuurlijk ook een affiche komen. Onze prachtige affiche werd ontworpen door ex-aspirant Jannes Deschacht, hij zorgde voor een frisse en opvallende affiche die het oog trok van iedere passant. Nu we een affiche hadden was het tijd om overal reclame te maken. Een facebook-evenement werd aangemaakt, er werd geflyerd in de Waarschootse cafés, de affiches werden op bordjes gehangen en deze werden uitgezet op belangrijke punten in Waarschoot en de aspiranten en hun leiding verkochten zoveel mogelijk kaarten.

Na al het voorbereidend werk was het dan eindelijk zover, vrijdag 3 november begonnen we met de opzet van Jus d’Orange, iedereen werd om 16u aan zaal Albo verwacht om die volledig klaar te stomen voor de fuif de volgende dag. Nadat de zaal geveegd was, werd ze volledig afgezet met Heras-hekken. DJ Krook was al even in de weer om zijn licht- en geluidsinstallatie op te zetten. Buiten werd alles afgezet met nadarhekken, de drankkaarten werden geknipt, de vestiaire werd opgezet en de opblaasbare inkleding werd opgeblazen. Om 19u konden de aspiranten allemaal naar huis om te genieten van een goede nachtrust voor het echte werk begon. De leiding en DJ Krook deden nog even verder om alles volledig klaar te stomen voor de fuif die er zat aan te komen. Tussen al het werken door mochten we af en toe eens nieuwsgierige leiding verwelkomen die iets afzetten en zich ondertussen niet konden bedwingen om al eens een kijkje te nemen in de zaal. Tijdens de opzet konden we ook beroep doen op de remorque van Maarten Billiet en op de auto en vooral op de hulp van Bernard D’hooghe, waarvoor een welgemeende merci voor beiden!

De volgende dag was de leiding alweer vroeg uit de veren en stonden ze om 9u paraat in zaal Albo om nog wat dingen in orde te brengen. De aspiranten werden om 16u aan de Chiro verwacht. We begonnen met het opzetten van onze bedjes want na de fuif en de opkuis zouden we allemaal samen overnachten op de chiro, en van daaruit vertrokken we met z’n allen naar zaal Albo om de laatste puntjes op de i te zetten. De Heras-hekken werden nog afgewerkt met worteldoeken, een partytent werd buitengezet, er werden vuilniszakken opgehangen en de inkleding werd ook afgewerkt. Nadat al het werk gedaan was, hebben we natuurlijk ook nog een groepsfoto genomen.

Om 22u00 was het dan eindelijk zo ver: de langverwachte fuif kon beginnen en het eerste volk stond al te wachten aan de kassa. Als één van de eersten konden we dan ook vooral de leiding en oud-leiding van Chiro Waarschoot verwelkomen. Al snel werd duidelijk dat het een succesvolle editie zou worden, nog voor het 23u00 was, stond onze zaal al vol. De aspiranten deden dan ook hun uiterste best om de fuifgangers de nacht van hun leven te bezorgen. De toog en voortoog stonden geen moment stil en ook de cocktailbar draaide op volle toeren. De fuif was voorbij voor we het wisten en plots was het tijd om alle fuifgangers naar huis te sturen zodat wij aan de opkuis konden beginnen. Ook dit was voorbij voor we het beseften, en om 5u30 konden we allemaal naar de Chiro gaan om daar van een welverdiende “nachtrust” te genieten.

Bedankt aan DJ Krook (Jurgen de Cocker), Drankenhalle Neyt, Comil Foo Party Service, KLJ Waarschoot, iedereen die ons bijgestaan heeft met raad en daad tijdens de voorbereidingen en de opzet en aan alle aanwezigen!

LC

Reageer