aspiweekend

aspiweekend

25-27/01/2019

Aspiweekend

Op vrijdagavond gingen de Aspi’s elk naar hun aangewezen cafĂ©. Daar deden ze een opdracht. Was die opdracht goed? Dan werden ze doorverwezen naar het station. Aan het station stond Bamse hen op te wachten. Ze namen de trein, maar wisten nog niet waar ze moesten afstappen. In de trein deden ze enkele opdrachtjes. In Wondelgem mochten ze uitstappen en kregen ze een lekker drankje van onze koks. Verder moesten ze nog een kruiswoordraadsel invullen en mochten de personen die alles juist hadden vertrekken met de auto. Aangekomen op de locatie, installeerden we onze bedden. Er was nog tijd voor een mysterieus avondspel. Daarna hebben we op het gemak nog iets gedronken en kregen we pizza.

Zaterdagvoormiddag was het Dakan-voormiddag. De jongens die in Chiro Dakan gezeten hebben, hadden een programma voorbereid. We speelden er ruige spelen, zoals chaos met zware voorwerpen, blinde manneke enz. Ook deden we een echte spruitjesrace zoals het er in Dakan aan toeging. Het was een actieve, ruige voormiddag! Daarna kregen we lekkere spitburgers van onze koks.

In de namiddag hadden we nieuwe spelen gepland. Zo hadden we een stoelen salamander race. Dit is stoelendans, maar als de muziek stopt moesten de Aspi’s een beker water komen drinken en terug naar de stoelen lopen. Wie laatst is valt af. Ook deden we hockey op de stoel en voetbal met vier op een rij. Het was een middag vol nieuwe spelen! We werden even getroffen door regen en koude, maar dit ging gelukkig al snel over!

Als avondeten hadden we keuze tussen verschillende pastasauzen. Deze hebben ons allemaal goed gesmaakt en konden we zeker gebruiken na een dag intensieve spelen!

Zaterdagavond was er een binnen de minuut spel, Aspi’s VS Dakan leiding. Er werd een categorie gezegd en aan de hand daarvan koos elke groep een speler. Die moest dan een opdrachtje doen tegen de andere groep. Zo waren er opdrachtjes als pictionary, een citroen doorgeven, pingpongballetjes blazen, negerinne tet opeten met je voorhoofd,... Het was een spannende wedstrijd, maar de Dakan leiding heeft uiteindelijk wel gewonnen. In de avond hebben we nog wat kennis gemaakt met de Chiro waarvan we de lokalen gehuurd hadden. Zo deden we een salamander wedstrijdje!

Zondagochtend hebben we gebruncht met de Aspiranten en kuisten we al ons gerief op. In de middag was er nog een verrassingsactiviteit gepland. We hebben namelijk een Escaperoom gedaan. Bij de uitleg van de man, bleek dat het om een horror Escaperoom ging. We werden allemaal al een beetje bang. We werden verdeeld in twee groepen. De meisjes tegen de jongens. De jongens waren zombies en moesten ons proberen inhalen. De meisjes moesten zo snel mogelijk zijn zodat ze niet werden ingehaald door de zombies. Door de vele tips zijn beide teams er uiteindelijk geraakt, maar de zombies hebben de meisjes wel ingehaald. Dit was dan ook het einde van ons weekend. We hebben ons allemaal heel goed geamuseerd!!!!

LP

 

Reageer